A legjobb művészeti és fotográfiai könyvek 2008-ban

2008.11.13. 10:01 fotós

Joe McNally blogján találtam hivatkozást a 2008. év legjobb művészeti és fotográfiai könyveiről az Amazonon.

Ebben a kategóriában a vevők első számú kedvence Scott Kelby könyve, ami Digitális fotóskönyv 2 címmel megjelent magyarul is.

A második pedig Joe McNally: The Moment It Clicks című, szerintem remek könyve amiről már írtam korábban.

Nem kétséges, mindkét szerző nagy név. Ráadásul mindkét könyv hasznos és értékes mű a maga nemében (McNally-é személyes kedvencem). Mégis azt hiszem, hogy a könyvek sikere nagyban köszönhető a szerzők aktív Internetes jelenlétének (ez Scott Kelby esetében már szinte extrém: Google: Scott Kelby és még valami másnak.
Számtalan helyen olvastam Joe McNally könyvéről mielőtt megjelent volna. Fotós ismerősei hivatkoztak rá a blogjukban, David Hobby a Strobist-on népszerűsítette. És a többi, és a többi. Nagy hype volt körülötte.

Úgy látszik, az amerikai piac elég nagy ahhoz, hogy a fotós "versenytársak" körbehivatkozzanak egymásra, körbe-népszerűsítsék egymást, és nem félnek attól, hogy emiatt majd kevesebb megrendelést kapnak, kevesebb könyvet, tanfolyamot, egyebet adnak el ők maguk. Sőt, a piacuk szélesedik.

Hmmm. Érdemes lehet ezen elgondolkodnunk.

Szólj hozzá!

Címkék: fotó könyv fotózás mcnally

A bejegyzés trackback címe:

https://businessphoto.blog.hu/api/trackback/id/tr77766607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása