Könyvajánló: Joe McNally: The Moment It Clicks

2008.08.27. 15:01 fotós

Joe McNally egy rendkívül sokoldalú fotós: dolgozott más a Life-nak, a Sports Illustrated-ned, a National Geographic-nak és képei szerepelnek néhány Nikon brossúrában is.
Igazi profi a mesterséges világításban és imádja a kis, vakusaruba csúsztatható és távolról is vezérelhető rendszervakukat.

A könyv az első pillanattól kezdve magával ragadott. Scott Kelby írta az előszót, aki fotós, fotós könyvek szerzője (némelyik magyarul is megjelent), oktató, és egyébként elég ismert figura az angol nyelvű fotós világban. De ez csak a kezdet.
Joe valóban jó fotós. Nem művész, "csak" iparos, de az iparáról mindent tud. Fantasztikus képeket csinál, és úgy ír elkészítésük történetéről, technikai megoldásokról, karrierjének állomásairól, mintha egy sör mellett (az ír gyökerek miatt Guinness-re tippelek :-) ) mesélne egy baráti társaságban, tele humorral és érzelmekkel.
Néha úgy éreztem, mintha én is ott lettem volna a "terepen" azokkal a gondokkal és aggodalmakkal, amiket Joe tapasztalt és érzett.
Nem tankönyv, mégis rengeteget lehet tanulni a technikai leírásokból, legyen az akár glamour, portré vagy sport fotózás, akár természetes vagy mesterséges világításnál.

A könyv egyelőre sajnos csak angolul érhető el. Ha egy kiadó úgy döntene, hogy kiadja magyarul, szívesen beszállnék a fordításba. :-)

És végül egy kis promóciós videó (angolul) a könyvhöz:

 

Szólj hozzá!

Címkék: fotó könyv fotózás mcnally

A bejegyzés trackback címe:

https://businessphoto.blog.hu/api/trackback/id/tr93734447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása