Nikon D3x: a hivatalos kiszivárogtatás

2008.12.01. 09:55 fotós

Úgy látszik a Nikon most már hagyományosan nem tud titkot tartani. :-) Ez történt a D700-as géppel is (a spekulációk és találgatások elég pontosan előrejelezték,  mivel rukkol majd ki a gyártó) és most ez történik a D3x-szel is.

A Nikon Pro magazin európai verziója kicsit korábban került a terjesztői csatornákba, mint kellett volna, így már most biztosan tudhatjuk, hogy a pletyka igaz:  Nikon D3x full frame-es gépváz érzékelője 24.5 megapixeles lesz a középformátumú kategóriákat ostromolva.
Az auto-fókuszt a MultiCAM3500 jelzésű 51 mezős rendszer szolgálja ki. A váz 5 képet képes másodpercenként rögzíteni a nagy felbontással, és hetet DX méretben. A gép 12 ezredmásodperc alatt válik tettrekésszé a bekapcsolás után, és 41 ezredmásodpárc a zárjának késleltetése. A képfeldolgozást 16 bites EXPEED rendszer hajtja. A tartós magnézium ötvözetből épített gépvázba belekerült természetesen az Active D-Lighting és az élőnézet funkció is.

Nagyot fog szólni, az egészen bizonyos. De minden profinak szüksége van a 24 és fél megapixelre?

Az ereteti cikkek itt és itt és a DPReview itt ír róla.
Az eredeti Nikon D3x brossúra PDF-ben itt.

1 komment

Címkék: fotó felszerelés fotózás nikon

A bejegyzés trackback címe:

https://businessphoto.blog.hu/api/trackback/id/tr99797438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szilArt 2008.12.01. 12:00:28

"De minden profinak szüksége van a 24 és fél megapixelre?"

akinek nem majd hasznalja kisebb felbontason.

vagy

nem, de vagy 45 re sokaknak lehet

vagy

többen fogjak ezt hasznalni 24 és félen mint a d700 ast 24 en.
süti beállítások módosítása